Upis u vrtić

Za upis u vrtić potrebno je popuniti Molbu i zajedno sa rodnim listom predati u javnu ustanovu za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece "Lepa Radić" Gradiška.

Prilikom sklapanja Ugovora o pružanju usluga vaspitanja i obrazovanja djece neophodno je da od nadležnog pedijatra donesete nalaz i mišljenje o zdravstvenom stanju djeteta - mali ljekarski pregled.

Cijene boravka

Cijena boravka u vrtiću za svu djecu je ista. Popuste ostvariju mališani iz čije porodice u vrtićima Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece "Lepa Radić" Gradiška boravi dvoje ili više djece. 

Prilikom sklapanja Ugovora o pružanju usluga vaspitanja i obrazovanja djece roditelji će biti upoznati sa cijenom i rokom plaćanja za tekući mjesec.

Jelovnik

Šareni tanjirići sa svježim i zdravim povrćem, mesom, mlijekom i žitaricama i svakog dana nova voćka za užinu obavezni su u jelovniku svih javnih i privatnih vrtića u Republici Srpskoj.

Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Lepa Radić" Gradiška ima svoju kuhinju u kojoj se pripremaju zdravi i svježi obroci za dječicu.

Program rada

Osnovni program rada u našoj Ustanovi sadrži: fizički razvoj, socijalno-emocionalni razvoj i razvoj ličnosti, intelektualni razvoj, razvoj govora komunikacije i stvaralaštva.Predškolsko vaspitanje u igraoničkom programu je dopuna i nastavak porodičnom vaspitanju i direktna priprema za školu. Dodatni programi za mališane su folkor i škola engleskog jezika. 

Dnevni raspored

Dolazak djece u jaslice i vrtić je do 8:00 časova, doručak je do 9:00 časova,a potom slijedi vaspitno-obrazovni rad po programu, ručak, odmor, užina, igrovne aktivnosti, užina i odlazak kući.Odmor uključuje spavanje prema fiziološkim potrebama za snom, i raspremanje, pospremanje, radne i higijenske navike. Igrovne aktivnosti se održavaju u centrima za učenje i izlazak na otvoreno.

Javna ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece "Lepa Radić" radi po programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Javna predškolska ustanova se bavi vaspitanjem i obrazovanjem djece od 6 mjeseci do polaska u školu.

Vrtići 

Šta danas ručamo?

Ko je na stranici? 

Ko je na portalu: 6 gostiju i nema prijavljenih članova

Scroll to top